Hoppa till sidans innehåll

Herrljunga TK


Tennis - Herrljunga TK 

Efter en tennismatch när såväl seklet som Herrljunga TK var ungt. Bilden är troligen tagen 1926 vid tennisbanan som var belägen vid nuvarande Elverket i Herrljunga. HTK hade mött ett lag från Borås. Hur matchen slutade vet vi inte. HtK-spelarna är Otto Guilletmot, tvåa från vänster, Sven-Erik Pettersson, fyra från vänster, Folke Guilletmot, trea från höger, och Raymond Stenbeck, längst till höger. Raymond var för övrigt en av medlemmarna i klubbens första styrelse.

Det var så här det började...

23 april 1923 – ett historiskt datum. Denna dag samlades en skara Herrljungabor för att bilda vad som kom att bli en mycket vital förening – Herrljunga TK. Klubbens förste ordförande blev Bo Wallander och styrelsen i övrigt fick följande utseende: Olle Eriksson, Rustan Andersson, Margit Hultman, Raymond Stenbeck och Helmer Forsell.

Under året anlades även den första tennisbanan vid nuvarande Herrljunga Elverk.

Låt er ändå inte luras och tro att detta var debutåret för tennissporten i samhället. Redan 1916 började lärarna vid den dåvarande folkhögskolan att spela tennis på en uppkritad bana vid torget. Så småningom höll de till på en plan i ”Västergårds håla” vid nuvarande Interskrift. Läs vidare>>

Text och bild hämtat från HTK:s jubileumsskrift 1998.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:05

Besök sedan 180720
 


Sponsorer:

Herrljunga elektriska

JRA Herrljunga

 

 

Postadress:
Herrljunga Idrottshistoriska Sällskap
Jan-Eric Johansson, Grengatan 2
524 32 Herrljunga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: herrljungaihs@telia....

Se all info