Hoppa till sidans innehåll

Om Herrljunga IHS


Det var så här det började

Torsdagen den 22 februari 2001 samlades i HSK:s klubbstuga på Skogslund femton entusiaster i akt och mening att nystarta ett idrottshistoriskt sällskap i Herrljunga. Nystarta, eftersom det sedan mars månad 1997 funnits ett gemensamt sällskap med Vårgårda. Men eftersom Vårgårda vid en sammankomst i OKK's klubbstuga den 14 mars 2000 begärde skilsmässa mellan kommunens båda sällskap, fanns det bara en möjlighet för Herrljunga, nämligen att nystarta ett eget sällskap. Vilket alltså skedde den 22 februari 2001. Styrelsen valdes i vederbörlig ordning och förslag till stadgar presenterades. Starten skedde med en enda ambition: Att tillvarata den gedigna mängd av kunskap och intresse kring idrottshistoria som finns i Herrljunga kommun.  De flesta i styrelsen har varit med sen klubben bildades.

Herrljunga Idrottshistoriska Sällskap (HIS) är en ideell förening där vårt huvudsakliga syfte är att dokumentera och bevara idrottshistorik till eftervärlden.Vår ambition är att hemsidan skall fungera som ett arkiv där vi kan förvara idrottshistoriskt material med anknytning till kommunen. Ett fortlöpande arbete där vi hoppas få hjälp av föreningar och dess medlemmar som kan bistå med intressant material. Vi kan också rekommendera idrottsföreningarnas egna hemsidor som du hittar under länkar i menyraden ovan. Där finns också länkar till flera andra intressanta hemsidor.

Vi vill gärna bli fler medlemmar
Du blir medlem i Herrljunga Idrottshistoriska Sällskap genom att sätta in årsavgiften 150 kronor på bankgiro 435-1953 eller Swisha till 123 570 98 29. Alternativt kan du kontakta någon i styrelsen. I årsavgiften ingår medlemstidningen WESTGÖTARNAS IDROTTS-HISTORIA som utkommer med fyra nummer per år.

Uppdaterad: 16 NOV 2017 14:51

Besök sedan 180720
 


Sponsorer:

Herrljunga elektriska

JRA Herrljunga

 

 

Postadress:
Herrljunga Idrottshistoriska Sällskap
Jan-Eric Johansson, Grengatan 2
524 32 Herrljunga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: herrljungaihs@telia....

Se all info